Welcome to my blog..:)
Feel free to browse and if you want to order just give me a call or drop a line on my email.




Sunday, November 23, 2008

LV Bag Cake



This is my first attempt to make LV bag cake. The inside is not a real cake anyway. I use carton tube to make this "sausage" like bag. But you can use Swiss Roll cake (or any kind of cake you like) for this kind of bag shape. The LV logo made from sugar paper and I ordered from Ina Larizz Jakarta. Just cut the shape, and stick it into the cake with little bit water ( i used flower glue).

step by step:

1. Cover the cake/dummy cake with fondant all over the cake.



2. Stick on the logo with little bit of water or flower glue. You can use coloured royal icing to make the logo, or using "pin prick" method to make the LV emblem/logo or using edible marker. I used the "cheat way" using the edible image :)



3. Making the zip and other accesories. I use wilton embosser tools and Wilton Brown colour.



4. Make the handle and dry overnight (it depends with your weather). After all dry, you can arrange the handle into the cake.



My very first time LV bag cake

15 comments:

Marga said...

Evi... bikinannya rapi bangets!! Cakep sekali!! Warnanya juga pas banget. Sukses yah!

Evi said...

makasih mbak Marga..., masih kepingin juga bikin figurin animal kaya punya mbak Marga he..he..

Nic-Nic said...

mbak evi..

itu putih panjang yg di bawah bag itu apa ya?
cake nya ini bulat atau di trim bagian bawahnya?

trims mbak.....

Ipoet - Gata's Mom said...

duh cakep banget, rapi jali euy bikinannya...

Evi said...

Hi Nic-nic makasih ya sudah berkunjung, putih panjang di bawah cake itu cuma tambahan hiasan saja kok.Daripada kosong gitu. Kali ini aku nggak pake kue beneran, aku pake gulungan dari karton. Tapi kalau pake kue, lebih enak pake kaya bolu gulung supaya bentuknya sudah bagus :)

Evi said...

Makasih mbak Ipoet, masih kalah deh sama bikinannya mbak..:)

minda said...

bagus banget ihh...kayak yang aslinya dehh.....bentuknya juga sama..hebat sekali....sukses terus ya say...GBU

Evi said...

makasih mbak Minda..,sukses juga buat mbak Minda GBU.

Felly said...

mbak... keren bangettt.... rapi jali dee lv bagnya..
sukses terus yah.. :)

ellentakdir said...

wow hebat pertama kali bikin tapi udah bagus banget...sukses ya

Dwiana P said...

Hi salam kenal yah. ini lucu bener designnya - gw sukaaaaa!! aagghh jadi pengen bikin tapi susah bener sih yah.

Evi said...

halo salam kenal juga mbak Dwi. Ini baru percobaan pertama, jadi milih tas yang kecil2 dulu deh.:)

Indonesia-Eats said...

wow lucu banget sihhhh super telaten euy

Evi said...

telaten ya..lagi kerajinan sama nggak ada kerjaan he..he..Makasih ya mbak:)

Sofie said...

keren banget deehh...
salam kenal ya :D